RWV WAB

Whitepaper WHOA                             

Het reorganiserend vermogen van het Nederlandse insolventierecht is beperkt: in veel gevallen is het 'paardenmiddel' van een doorstart uit faillissement de enige reële optie voor ondernemingen in het MKB als een informele reorganisatie niet meer lukt. De Nederlandse wetgever heeft, in het kader van het wetgevingsprogramma herijking faillissementsrecht, verbetering hiervan in het vooruitzicht gesteld. Op 6 oktober 2020 is het wetsvoorstel voor de Wet homologatie onderhands akkoord (WHOA) door de Eerste Kamer goedgekeurd en treedt per 1 januari 2021 in werking. Met dit wetsvoorstel kunnen ondernemingen in betalingsproblemen een dwangakkoord aanbieden aan hun aandeelhouders en schuldeisers.

In dit whitepaper beschrijft insolventiespecialist Martijn Hoving de WHOA in het kort, gaat in op de procedure, omschrijft de taken en bevoegdheden van de schuldenaar, herstructureringsdeskundige en observator, en legt uit welke speciale bepalingen de slagingskans van de WHOA bevorderen.   

Voer uw gegevens in en u ontvangt een e-mail waarmee u het whitepaper gratis kunt downloaden.


*


Op de hoogte blijven?

Wij versturen maandelijks een nieuwsbrief, waarin onder andere meer informatie over de WHOA aan bod komt. In deze nieuwsbrief publiceren wij niet alleen de meest recente artikelen, ook vindt u er video's/webinars en uitnodigingen voor masterclasses en (live) webinars. Dus als u zich inschrijft voor onze nieuwsbrief, ontgaat u helemaal niets! 

 Ik ontvang graag de nieuwsbrief van RWV Advocaten om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen.
Door het invullen van het formulier gaat u akkoord met onze privacyverklaring en kunnen uw gegevens worden gebruikt voor marketingdoeleinden. U kunt zich hiervoor op elk moment afmelden.